top of page
Search
  • Patricia

TIP | Lipcare zonder schadelijke ingrediënten!


Nu de herfst zijn intrede doet en de temperaturen dalen is het verzorgen van je lippen een must! Maar volgens de Belgische consumentenbond kunnen we bepaalde smeerseltjes beter niet gebruiken. Zij waarschuwen vandaag voor schadelijke stoffen in lippenbalsems. Van de 21 geteste lippenbalsems waren er maar liefst 15 lippenbalsems die de schadelijke stoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) bevatten! En daarbij gaf de Belgische consumentenbond ook aan dat enkele daarvan in Nederland verkocht worden. Ai…

Wat is er nu zo schadelijk aan?

“Over deze stoffen weten we het fijne nog niet, maar er zijn sterke vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend zijn en dat MOSH zich opstapelt in de organen en gezwellen kan vormen in lymfeklieren, lever en milt. Die schadelijk stoffen worden nergens vermeld op de verpakking en ook niet in de bijsluiter”, waarschuwt de consumentenorganisatie in diverse Belgische media.

Even schrikken? Gelukkig kiest IK Skin Perfection er bewust voor om geen huidonvriendelijke ingrediënten zoals minerale oliën in al haar producten te gebruiken. Alle verpakkingen van IK zijn voorzien van het #NO-label, de producten bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – groene cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

Smeer er dus rustig op los met de IK_Skin_Perfection Blooom Lip Balm en #Lip Blush.

Beide zijn verkrijgbaar bij Heerlijk Huidverzorging.

Voor meer info bel 06-34450730

14 views0 comments
bottom of page