top of page
Search
  • heerlijkhuid

Zonnebrandcrème: op of onder je dagcrème?


Heerlijk, die warme dagen die we hebben gehad. Ben je niet op vakantie, dan is het ook genieten in de achtertuin! Dat je je goed moet beschermen tegen de zon en schadelijke UVA en UVB-straling, weet je waarschijnlijk wel. Maar hoe zit het ook alweer, breng je nu eerst je 24H crème aan of eerst je zonnebrandcrème?

WELKE CRÈME BRENG JE HET EERST AAN?

Wil je je huid optimaal beschermen, dat moet je regelmatig smeren. Het liefst met een hoge beschermingsfactor, bijvoorbeeld factor 50, omdat je zo langer beschermd bent in de zon. Met name je gezicht wordt veel blootgesteld aan de zon en is gevoelig voor het ontwikkelen van pigmentvlekken. En dat wil je liever niet!

Omdat een dagcrème de huid voedt, is deze crème bedoeld om diep in de huid te dringen. Een zonnebrandcrème daarentegen blijft juist op de huid of in de bovenste huidlagen liggen. Zorg dus altijd voor een beschermende SPF bovenóp je 24H crème. Nooit andersom, want dan zijn de werkstoffen in de 24H crème veel minder effectief. En dat is zonde van het product!

10 views0 comments
bottom of page